Megadrengen er på banen igen. Vi er nu nået til tredie bind i de gode svenskere Martin og Annas serie om den modige Melvin, hans iderige lillesøster Molly og den kloge talende krage Zeppelin. Melvin og Molly holder stadig tæt med deres store hemmelighed om Megadrengens identitet, selv deres mor og far er helt uvidende om Melvins heltegerninger, men det kan være svært at holde mesken når der bliver talt om den hemmelighedsfulde superhelt.

Der er kommet mere tempo på historien denne gang, hvor den heltmodige trio kommer op mod en meget snedig og lumsk lusketyv der bryder ind i byens huse og stjæler feriefotos og bryllupsbilleder. Det bliver en hård nød at knække, for denne gang er det ikke bøllespiren Kurt, som børnene er oppe imod, men fototyven er ondskabsfulde voksne der er gode til at narre både byens indbyggere, politimester Hansen og Melvin. Molly må virkelig tænke sig godt om for at finde på en plan der kan afsløre fototyven, men hun finder selvfølgelig på en smart løsning, og Melvin udfører modigt og uforfærdet planen ud i livet og får exponeret fototyvenes identitet i en storslået afsløring.

‘Megadrengen’ er glimrende fortalt i et sprog der er til at forstå for målgruppen på 5-10 år, og den er også let at gå til som selvlæsning for de ældre i gruppen. Historien er både overskuelig, sød og spændende, og den er god til at sætte fantasien i gang hos børnene. Både den hemmelige superhelt Melvin, der (næsten) er en helt almindelig lille dreng, og hans hurtigt tænkende lillesøster er skikkelser det er let at leve med i for børnene. Melvins fysiske superheltestunts og den talende krage der altid er klar til at assistere Melvin med en klat kragelort giver et skin af eventyr over historien.

Sandlers morsomme og enkle sort/hvide illustrationer passer perfekt til historien.

Megadrengen – I grevens tid
Tekst & tegninger: Martin Olzak & Anna Sandler
Oversætt.: Charlotte A.E. Glahn
88 sider
Forlag: Gyldendal
Jan Vandall