Med hensyn til Harry består af seks velfortalte noveller, og vi kommer vidt omkring i de seks historier. Eksempelvis i titelnovellen Med hensyn til Harry, der er en lille perle. Storvildtsjægeren Harry er om natten blevet dræbt af en løve,  mens han sov i sit telt. Vennen, den gamle skolekammerat Clarence, sidder vagt ved sin vens lig med en riffel for at få ram på løven, når den vender tilbage efter sit bytte.

Han tænker på, at Harry aldrig tog hensyn til andres meninger, og han finder ud af, at Harrys kone følte sig alene og forladt, fordi Harry foretrak den vilde bush og dyrene frem for menneskeligt selskab.

Som i alle novellerne er der også en ensomhedens problematik og nogle elegante twist i handlingen. Overordnet set er det store spørgsmål, som Natasha Illum Berg behandler i sin novellesamling. For eksempel om den gamle dommer, hvis livslange hensyn til lov og orden bliver sat over styr på grund af et banalt tyveri.

Vi møder mange forhold, men det er, som om hendes personer er alt for begravet i deres personlige små ensomheder til at lægge mærke til andres menneskers behov.

Vi møder de små handlinger, som bringer både forandringer og totale omvæltninger i personernes liv.

Skæbnen ligger drilsk og lunefuld og venter på dig bag det næste hjørne eller i løvens gab, og skal man finde en mening, må det nødvendigvis blive inden kæberne smækker sammen.

Sproget bliver måske nogle gange lidt for floromvundet, og metaforerne er ikke alle lige velvalgte, men Illum Berg er et spændende, specielt og farverigt bekendtskab. Noveller skal være noget, man har lyst til at læse flere gange, og det har jeg med denne samling.

Forfatter: Natasha Illum Berg

Forlag: Lindhardt og Ringhof

243 sider

Jan Vandall