Den sidste fortælling om drengehelten Max Vero i den voksne verden, hvor krig er rigtig, og hvor man kan miste sin familie og sin bedste ven.

Der er stadigt krig mellem Beleria og Darien og med den nød og sult. Naima der kommer fra Darien opsøger Max for at få ham til at hjælpe med at befri hendes far. Max er skeptisk men har tidligere fået hjælp fra Naima. Han beslutter sig for at gøre en indsats for sin gode veninde, og de flyver med Max’ fly ud for at befri Naimas far, men de møder først en helt anden, et menneske som Max har savnet.

At befri Naimas far bliver et vanskeligt projekt, og der er flere kampe både på jorden og i luften. Samtidigt er enten Max eller Naima i konstant fare afhængigt af, i hvilket territorium de befinder sig. Men der er håb forude, og Max opfører sig til enhver tid helteagtigt, selvom han har nogle fornuftige og helt realistiske overvejelser om sin tilværelse og sin familie ind i mellem.

Der er stadig fart over illustrationerne, der minder lidt om manga med blæs på. Max er en meget typisk helt i en lidt gammeldags udgave, hvor læseren er bekendt med alle hans ædle karaktertræk. Kun i forholdet til sin far bemærker man, at Max alligevel er et barn og ikke kun en voksen helt i barneskikkelse.

Skønt problemstillingen minder meget om den man oftest møder i fantasy: Krig mellem to grupper/lande og en ung helt(inde) der kommer ind fra højre og udreder vanskelighederne, så skiller Max Vero-bøgerne sig ud, fordi universet næsten er realistisk. Der er ganske vist solkrystaller og strålepistoler, men karaktererne har ingen magiske evner.

Cecilie Eken

Illustreret af Peter Heydenreich

64 sider

Målgruppe: 7+

Høst & Søn

Udgivet: 2016

Birte Strandby