Der står to fra 9. a og kysser! Det ser virkelig klamt ud. De ligner de sugemaller, som Knud har hjemme i sit akvarium.

Marta og Knud skal til skolefest. Marta glæder sig, for hun er lidt varm på Oliver, mens Knud bestemt synes, at det er sjovere at spille computer end at danse. Marta får alligevel lokket ham til ballondans, men da de går efter Oliver og hans dansepartners ballon, går det galt, og så ryger Marta og Knud ud af dansen. Heldigvis er der andre muligheder til sådan en fest. For eksempel kan man kaste med vandballoner eller trække gymnastikredskaberne frem og gøre klar til sørøverleg. Hvis man også tager penge fra deltagerne i legen, så kan det blive til noget. Desværre bliver pedellen meget sur, og de to må tage flugten.

Efterhånden udvikler det sig til en meget livlig og spændende fest, og Marta og Knud glæder sig meget til næste år. Måske glæder pedellen og brandvæsenet sig ikke helt så meget.

Sjov historie om en begivenhedsrig skolefest. Sætningerne er korte, og det er de fleste ord også, selv om Marta har en forkærlighed for lange ord som undervisningsminister og pubertet.

Tilgængeligheden er fin til ivrige begynderlæsere. Måske er universet med relativt løsslupne skolefester ikke et velkendt fænomen, men mere tiltrækkende på grund af mystikken.

Serien Mega omfatter letlæsningsbøger men med et relativt højt sidetal. Mega er henvendt til begynderlæsere i indskolingen. I modsætning til de mange andre letlæsningsbøger Straarup & Co udgiver er illustrationerne begrænset til en enkelt før hvert kapitel, men stadigt farverige og detaljerede.

Marta og Knud til skolefest

Marie Duedahl

Illustreret af Anne Pedersen

71 sider

Mega

Straarup & Co

Udgivet: 2018

Lix 12

Birte Strandby