Den britiske journalist Henry Porter der har skrevet en stribe fremragende spændingsromaner er nu aktuel med en spøgelses/fantasy-romanen ‘Maleriets forbandelse’ for de unge.
‘Maleriets forbandelse’ er en hårrejsende historie om en led hundjævel af en gammel heks der gennem århundreder har bevaret sit smukke udseende og sit sorte hjerte.

Efter sin mors død bliver den unge dreng, Kim Arthur Drago Greenwood, sendt fra sit hjem på en farm i Afrika til sin bedstefar på Godset Skirl i England, hvor husbetyrerinden og privatlæreren styrer det hele med hård hånd.

På Skirl foregår der mystiske og uhygelige ting og en af de unge piger på godset forsvinder sporløst. Kim opdager at mændene i familien i flere slægtled har haft en ubehagelig vane med at omkomme ved mystiske ulykker, og han begynder at stikke sin næse i sagen.

Efterhånden kommer mærkværdige sager for dagen. Kim bliver venner med et af spøgelserne og med en udstoppet geirfugl – den sidste af den uddøde race – der ikke er nær så død som det ser ud til, når den står sømmet til sit fodbræt. Han finder også vejen til en anden og temmelig rædselsvækkende spøgelsesverden. Et forhekset maleri og en djævelsk familieforbandelse spiller en afgørende rolle i den rygradsrislende fortælling. Den modige Kim må til sidst sætte sit liv på spil i begge verdener i sin kamp mod ondskaben.

‘Maleriets forbandelse’ er en rigtig gedigen og uhyggelig ungdomsgyser for større børn (over 10 år) og opefter.

Maleriets forbandelse
Forfatter: Henry Porter
256 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: Januar 2010
Jan Vandall