I halvfjerdserne hed hestebøgerne for piger Britta og Silver og Britta ridder hubertusjagt. Eller også hed de noget med Gitte, og så var de som regel forbundet med et lille plot og en hektisk ridekonkurrence, hvor Gitte trods problemer endte med at vinde.

Maja & Dancer adskiller sig ikke så vældig meget fra tidligere tiders hestebøger. Måske er Majas problemer lidt anderledes. Ganske vist har hun som Gitte og Britta vanskeligheder med veninderne, men ellers er det altoverskyggende problem drenge. De fylder for meget, de er ikke helt til at stole på, og så tager de af den kostbare tid, man ellers kan bruge hos sin elskede hest i stalden, så nej tak til kærester siger Maja. Veninden Astrid er mere tøvende, og den tredje i venindekliken er Petra, og hun har helt styr på, hvad man skal med drenge. Hun har tænkt sig at forfølge denne interesse, også selvom det betyder en ny afstand til de ellers så hengivne veninder, der nu ikke længere deler fritid og hobby.

De tre piger er så småt kommet i fest- og beruselsensalderen, og deres voksenverden omfatter nogle flere muligheder for sammenstød, og især Maja føler sig hårdt ramt, for hun er tæt på at få en ny stedmor, og har kun sjældent sin far for sig selv.

Bogen er forsynet med QR-koder, så man kan finde ridetips og tricks på nettet. Maja rider i en stor del af sin frie tid, og er på vej til DM i military. Det giver derfor god mening med de hyppige tekniske termer blandt andre schenkelvigning.

Ina Bruhn

Film: Martin Reinhard/martinreinhard.com

180 sider

Høst & Søn

Udgivet: 2014

Birte Strandby