Tilde er håbefuld teenager med en lidt speciel familiebaggrund. Hun har ingen far, og både hendes mor og mormor er clairvoyante og har evner udi spådomskunst. Det giver anledning til let mobning i skolen, men forhindrer ikke Tilde i at blive inviteret ud i naturen af en interessant skolekammerat. Han har ganske vist forestillet sig, at de sammen med hans fætter skulle grave efter skatte. Skatte som fynboerne forventedes at have efterladt, engang de flygtede fra hærgende jyder, der gik over isen ved Lillebælt.

Tilde er godt tilfreds med selskabet og graveriet. Derimod er hun ikke så glad for de sære mails hun modtager. Det er bønfaldende skrifter stilet til Sankt Nicolaus, børnenes beskytter fra en lille pige, der bliver mishandlet. Hvordan de havner på Tildes computer, og hvorfor nogle af dem forsvinder igen, er ikke sådan at gennemskue. Tilde og hendes to venner beslutter sig for at redde pigen, og de finder også det hus, hvor hun angiveligt skulle befinde.

At pigen er død, og at andre også er i fare, går tidligt op for børnene, men det varer lidt, inden de finder ud af, hvem der er truslen.

Der er masser af gys, sær ondskab og spænding undervejs, men der er også passager hvor der ikke sker så meget. Udover projektet med at finde pigen så tumler Tilde med frygten for, at en af hendes mors tilbedere ender med at flytte ind.

Svendborg har ellers været relativt fri for mordere og spøgelser, men her er den giftige scene sat på Lehnskov Strand, i Christinedalsskoven og på Rønne Allé.

Birthe Mau Lavigne

Mails til Sankt Nicolaus

281 sider

Egolibris

Udgivet: 2016

Ungdomsthriller

Birte Strandby