Chicklit om en kvindelig forfatter af chicklit, Ruby, der møder en høj, smuk, mørk fremmed, som hun forelsker sig i. Vejen til den store kærlighed er brolagt med misforståelser og gåder, og selvom det ser håbløst ud flere gange undervejs har man fra side 102 en god ide om, hvordan romanen slutter.

Romanens opbygning minder meget om filmen Jagten på Nilens Juvel med Kathleen Turner og Michael Douglas men rummer ikke helt filmens spænding, og så er Ruby single med en hund som kæledyr, mens Turners singlekarakter har kat. Men begge tager de til et andet kontinent for at finde en bortrejst søster, og på dette andet kontinent møder de en fængslende amerikaner.

Her slutter lighederne, for Ruby tager til Indien, og hendes søster er ikke bortført af en lokal mafia men på vej til at gifte sig med en attraktiv yogalærer. De to elskende stikker af – det er ikke helt indlysende, hvorfor det er nødvendigt at stikke af – og Ruby beslutter sig for at finde søsteren og bringe hende hjem til London og til forældrene. Det bliver en strabadserende tur i selskab med den nævnte smukke fremmede, og under rejsen tegnes et kærligt portræt af Indien og inderne. Både Indien og den kærlighedshistorie som udspilles rummer magi, og sluttelig ser det ud til, at vores hovedperson har fået hjælp fra særlige magter.

Ruby er som enhver Nynne/Bridget Jones-figur periodisk kejtet og ikke uden humoristisk sans, hvilket er et af chicklittens bedste træk. Der er også en enkelt stereotyp: En tiltrækkende bikinimodel, der lægger groft an på Rubys smukke amerikaner.

Magisk karma

Alexandra Potter

Oversat af Nanna Birch
389 sider
NB Books
Udgivet: 25.04.2015