Jeg laver en liste over alle dem, jeg har kysset med. Hvor mange gange jeg er blevet set.

Sonia søger sex med sød fyr, eller det med sød er forresten lige meget, bare sex. Sonia søger bekræftelse. Den får hun ved at have sex. Hun nummererer sine forhold og når hen mod de halvtreds, da vi forlader hende. Af de mange drenge og mænd kender vi kun navnene på tre: Konrad, Oliver og Tiago.Resten omtales med deres nummer i rækken, og nogle af dem er karakteriseret ved, at de er gift, har kæreste eller bare ikke er særligt interesserede, men det er Sonia heller ikke:

Men jeg er fuld, og han er jo egentlig ret sød, og hvad skal jeg ellers lave i aften.

Konrad skiller sig ud. Ham møder Sonia, da hun er på udveksling i Tyskland, og forholdet kører i et par måneder med druk, rygning og sex. Oliver er en smule vigtigere, og her er også plads til venskab, omend han er lidt kedelig.

I baggrunden er skolen, gymnasiet, jurastudiet, udveksling, praktikplads, arbejde, høje karakterer og gode jobs, men hele tiden i baggrunden. Sonia render også ind i en alvorlig depression der næsten tager livet af hende, og hun konkluderer, at hun er alene.

På studiet får hun næsthøjeste karakter, og det overbeviser hende om, at hun er: ubegavet. Uinteressant. Uden værdi for verden.

Sex er en bekræftelse for hende, og det er det, hun jager. Hun lader sig bruger, og hun bruger mændene i sit liv. Som tidsbillede er Mændene i mit liv nærmest tragisk. Sonia har fået en frihed, en sexuel frihed og en frihed fra tidligere tiders kvindeundertrykkelse, men uanset hvad hun gør, er hun låst fast af behovet for bekræftelse og kan ikke rigtigt finde ud af at trække glæde eller formål ud af sine mange valgmuligheder.

Overvejer, hvem jeg vil gå hjem med. Jeg bestemmer mig for min venindes bekendte. Han virker som et svin, og jeg tror, at han kan levere det, jeg har brug for.

Mændene i mit liv

Sofia Rönnow Pessah

Oversat af Sara Ejersbo

254 sider

Turbine

Udgivet: 22.03.2021

Birte Strandby