Vi lever i eksperimenterende tider også litterært med e-bøger der ændres løbende, facebook-romaner og blogs, der bliver til romaner. Denne roman er skrevet on location – Kastrup Lufthavn – Terminal 2, Finger B. Det er svært at afgøre, hvad det præcist gør for handlingen, men måske er det årsagen til, at baggrundstæppet er så virkelighedsnært og troværdigt.

Romanen handler om Victor, der efter et forlist forhold flytter fra Århus og studiet til Amager og med sin stedfars hjælp får ansættelse i Kastrup som mågejæger. I begyndelsen virker han nærmest lidt apatisk, men så begynder han at vågne og undersøge, om der virkeligt er spøgelser i den gamle terminal. Han kommer på sporet af en større forbrydelse, og på et tidspunkt befinder han sig på flugt – eller jagt – udstyret med kokain, maskinpistol og en afskåret hånd (ikke hans egen). Samtidigt er der klip fra hans sidste traumatiske tid i Århus, og man får mistanke om, at der kan være tale om flere af hinanden uafhængige forbrydelser. Slutningen rummer seriøse overraskelser.

Victor er overbevisende som forvirret yngling, der tåger rundt i gammel sorg, nyvakt nysgerrighed og mærkelige mistanker. Han er reflekterende, komisk og absurd, men romanen er opbygget som en krimi, og det kan være svært at forholde sig til det livstruende, personskaderne og det komiske samtidigt, og især sidst i romanen hvor der skabes en i øvrigt vellykket stemning som i Dahpne du Mauriers (og Hitchcocks) Fuglene, ved man ikke rigtigt, om man skal grine eller græde.

Underholdende, på sine steder eftertænksom, men balancen gys/komik er problematisk, og bogen er vanskelig at kategorisere.
Thomas Aagaard Skovmand

200 sider
Byens forlag
Udgivet: 31.01.2012
Fire glober

Birte Strandby