Letlæsningsbøger i serierne Rap 2, 3 og 4 for helt unge læsere. Rap 2 har kun to bogstaver pr. ord, Rap 3 har ord der har max. tre bogstaver, og Rap 4 der har ord på op til fire bogstaver. De følgende bøger er skrevet af Kirsten Ahlburg og udgivet på Straarup & Co. i 2018.

 

En ny pc

Illustreret af Kim Dalsgaard

23 sider

Rap 2

Denne historie handler om Ib der køber en ny pc. Jo er meget interesseret i pc’en, men kommer desværre til at skubbe den i wc’et. Det er ikke så godt, men Ib bliver glad igen. Illustrationerne er sjove, og Ib har fået en lidt stor, rød næse og mave.

 

Ti øl i en å

Illustreret af Rasmus Jensen

21 sider

Rap 2

Bo og Dy er ude at ro. De fisker, men det eneste de fanger er tomme flasker. Senere på dagen nyder de en is for besværet. Illustrationerne fortæller en historie om en campingplads et sted med megen grøn natur

 

Må vi se tv?

Illustreret af Line Malling Schmidt

21 sider

Rap 2

Ib er på indkøb i en elektronikforretning. Døtrene sætter sig til at se fjernsyn, og er ikke til at drive ud af forretningen. Senere slapper alle af, og der spises is. Det her er en af de mere kryptiske fortællinger, men det må være en af de udfordringer der følger med, når intet ord må være på mere end to bogstaver. Illustrationerne er – som i de andre Rap-bøger – farverige og gode til at vise, hvor vi er, og det er også en hjælp, at man kan se, hvilket humør hovedpersonerne er i.

 

Dan og et ur

Illustreret af Rasmus Jensen

31 sider

Rap 3

Dan er den hjælpsomme type. Hans far skal til at bore hul for at hænge et ur op, men afbrydes af et møde med naboen og to øl. Dan klarer jobbet, mens far er væk – og bagefter klarer far nogle reparationsopgaver. Farverige billeder uden mange detaljer.

 

Tor og Ali i et hav

Illustreret af Susanna Hartmann

27 sider

Rap 4

Tor og Ali tager på campingtur med Tors forældre. De skal bo i telt, der er en strand, og drengene kaster sig ud i bølgerne uden at tænke over risikoen med strøm. Det bliver lidt dramatisk, men det ender godt, og der er også en swimmingpool på campingpladsen. Fine farverige billeder med en del detaljer.

 

En ko bag et træ

Illustreret af Christian Guldager

21 sider

Rap 4

Tim og far er på tur. De går rundt i skoven, og Tim bliver bekymret for, om de nu møder en ulv. Far prøver at berolige, men så møder de faktisk nogle rigtigt store dyr.

Her er en smule dramatik og en happy ending. De fine illustrationer giver god baggrund for fortællingen

 

Ad, det er tis

Illustreret af Peter Hermann

21 sider

Rap 4

Også her er familien på tur, denne gang til Ree Park. Her er vilde dyr, og nogle af dem er næsten fritgående. Det giver et lille problem undervejs, men det går alligevel, og Lea kommer i tanker om, hvorfor hun alligevel ikke ønsker sig en abe.

Tegningerne ligner ren tegneserie, hvilket matcher fint med den humoristiske tone.

Birte Strandby