Feel good roman med romantik og drama

Lizzie er et impulsivt menneske, og det har ofte bragt hende i vanskeligheder. Man skulle tro, at det ville blive bedre, når hun blev ældre, men skønt hun nu er 32 år gammel, kan hun stadigt skabe problemer for sig selv. På sin arbejdsplads, som hun elsker, er hun blevet grebet bogstaveligt talt med bukserne nede – og i selskab med sin chef. Lizzie blev fyret, men hendes chef gjorde ikke. Oven i købet er han gift, men han har lovet at blive skilt for at være sammen med Lizzie.

Uden arbejde og uden kæreste flytter Lizzie tilbage til sine forældres hjem. Hendes mor skaffer hende arbejde på et plejehjem. Lizzie tumler rundt som en hundehvalp og er lige ved at få en ældre dame kastet ud af sin kørestol. På trods af alle odds bliver Lizzie gode venner med den meget gamle dame, Clarissa, og en del af romanen er Clarissas historie, da hun sidst i trediverne rejser fra USA til Europa. Hun oplever krigen helt tæt på og kommer selv i nærkamp med en tysker.

Romanen består af de to fortællinger, Clarissas fra fyrrene, og Lizzies fra nutiden. Det er rimeligt spændende og ret hyggelig læsning, især er Lizzie med sin impulsivitet – hendes svigerinde kalder hende ansvarsløs – en sammensat og moderat interessant karakter. Romanen er dog også lidt banal og har ikke så meget andet at byde på – udover jævn underholdning.

Lyden af en lærke

Erica James

Oversat af Nadine Beth Nielsen og Alessandra Digsmed-Wrem

428 sider

Turbulenz

Udgivet: 03.08.2021

Birte Strandby