En smertefuld opvækst og ungdom med druk, bulimi, angst og misbrug førte til, at Glennon Doyle Melton blev kendt som blogger. På sin blog Momastery delte hun ud af sine erfaringer om opture og nedture. Glennon kom oven vande, fik succes og en bogkontrakt. Men under arbejdet med bogen ”Love Warrior” bliver hun bekendt med sin mands utroskab, og føler sig slået tilbage til start.

I ”Love Warrior” deler Glennon Doyle Meltons generøst ud af sine traumatiske oplevelser. Bogudgivelsen skulle være beviset på, at hun havde klaret sig igennem en smertefuld ungdom med druk, nederlag og bulimi. Nu var hun endelig ude på den anden side. Gift, mor til tre dejlige piger og en populær blogger. Men ægtemanden Craigs utroskab sender atter Glennon ud på gyngende grund. Hun søger støtte fra sin familie, kirken og forskellige former for terapi, træning og alternativ behandling.

Læseren bliver taget med på en meget personlig, dybfølt og inderlig rejse tilbage til Glennons opvækst og unge år, hvor hun allerede som 10 årig udvikler bulimi. Hun er elsket af sine forældre og tæt knyttet til sin søster. Alligevel føler hun sig både uværdig og mindreværdig. Det afstedkommer b.la., at hun har let ved at lade sig bruge seksuelt af fyre og klæder sig som en ”Barbie” dukke.

Glenn beskriver, hvordan hun endelig kom ovenpå sit misbrug og overvandt sin angst, da hun blev gravid. Hun følte sig nødsaget til at blive clean og påbegynde et ”ordentligt” voksenliv. Selvom hun og Craig havde dårlige kort på hånden, holdt de ud og fik tre børn sammen. Men indeni var hun sjældent rigtig glad. Tilværelsen var et hamsterhjul. Da hendes mand afslører sit utroskab, må hun ransage sin sjæl for at blive klogere på sig selv, ægtefællen og deres forhold. På den måde bliver hun gradvist rustet til at håndtere den nye situation trods chok og sorg. Skal hun give forholdet en chance mere – eller skal hun starte på en frisk?

Glennon Doyle Meltons bog er anbefalet af Oprah. Den sætter fokus på kvindelivet og de typiske udfordringer, mange piger og kvinder møder. Bogens store styrke er dens ægthed og autencitet. Læseren kan genkende Glennon Doyle Meltons angst, smerte og sorg. Hun reflekterer over de værdier, der er vigtige i tilværelsen – særligt i parforhold – og hvordan, man som mor er med til at formidle dem videre.

”Love Warrior” afspejler på mange måder, at den er amerikansk. Glennon Doyle Melton søger terapeutisk hjælp og støtte undervejs, ligesom parret går til parterapi. Et andet typisk amerikansk træk er, at Glennon Doyle Melton er kristen. Hun gør sig en hel del tanker om troen. Men netop den del er ganske interessant. Hun fortæller hudløst ærligt om sin tvivl og om den vrede, der rettes mod Gud, ligesom hun skildrer, hvordan hun på et tidspunkt føler sig foragtet af andre kirkegængere. I bogens sidste del beskæftiger hun sig en del med troen, der bliver en kæmpestor styrke og værdi for hende. Det er væsentligt at bemærke, at hun forholder sig meget åben i forhold til, hvad der måtte være givende i helingsprocessen.

Glennon Doyle Meltons bog er en yderst tankevækkende fortælling om, at finde sig selv og ikke mindst genfinde fodfæstet efter en livskrise. Det er en af den slags bøger, der efterlader læseren taknemmelig og ydmyg over at være taget med.

Love Warrior

Forfatter: Glennon Doyle Melton

Oversættelse: Helene Lund Sylvestersen

TURBINE forlaget

264 sider, Hardback

Udgivelsesdato: 28.03.2017

Anmelder: Nønne Lønne Votborg