Hvis man har fået nok af krimier med psykopatiske seriemordere og splattede mord, så kan man her nyde en lille helstøbt, næsten harmonisk krimi med  beherskede mord og et smågenialt plot.

Det betyder ikke, at ondskaben er fraværende. Den er der, men i en nogenlunde kontrolleret version. Det er næsten en hyggekrimi.

Susi bliver ringet op af politiet og får at vide, at hendes søn har været involveret i en alvorlig bilulykke og er på Skejby sygehus. Politimanden vil ikke sige, om sønnen er død, men anbefaler hende hurtigst muligt at tage til sygehuset. Susis gode kollega kører hende og gør sit bedste for at støtte hende. På Skejby har ingen hørt om sønnen eller om ulykken, og en opringning til sønnen afslører, at han er i skole og har det udmærket. Der er heller ingen hos politiet der har hørt om ulykken – eller om den mand der angiveligt har ringet til Susi. Susi har været gennem alle helvedes kvaler og har svært ved at komme sig ovenpå oplevelsen.

En mand får et lignende opkald, og selvom opkaldet på samme måde formidler en løgn, bliver følgerne anderledes alvorlige og ender med et dødsfald.

Anita Hvid får sagen og begynder metodiske afhøringer af familie og omgivelser. En ung kvindes pludselige dødsfald forvirrer sagen yderligere, men efterhånden får Hvid samlet alle brikkerne.

Her er en glimrende persontegning, egocentriske projektmagere, bitre eks-ægtefæller og hævngerrige børn. Plottet er nydeligt opbygget, og efterforskningen smukt gennemført med afstikkere i alle retninger. Der er en lille smule romantik og lidt samfundskritik, men ellers en ‘ren’ krimi.

Løgn i din hals

Lars Kjædegaard

En Anita Hvid og Thor Belling-krimi

267 sider

Gyldendal

Udgivet: 11.02.2021

Birte Strandby