Liv for liver en rigtig god samling kriminoveller. Samtidig er det også et fremragende initiativ, hvor hele overskuddet både fra forlag, forfattere og forhandlere går til Dansk Flygtningehjælp, men novellesamlingens kvalitet gør, at du rent faktisk slår to fluer med et smæk og får fuld valuta for pengene.
Som det fremgår af forfatternavnene er det nogle af vores bedste krimigutter og -piger, der leverer varen.
Jussi har en morsom gyser om en smart dansk lejemorder. Kæresten skrider, fordi han er for kedelig, så han går på salon for at blive plejet og stylet. Her får han idéen til at myrde millionærer med meget utilfredse ægtefæller, og det viser sig hurtigt, at det er en gesjæft med grunker i. Men der kommer selvfølgelig snask i den ellers perfekt kørende forretning: Der er en, der får mistanke…
En herlig historie med fornøjelige twists.
Egholm har en ligefrem fortælling om ondskabsfuld voldtægt og ditto mord i Grenå. Der skal ikke meget til, førend det hele går ad helvede til.
Grue tilføjer en lille historie med Den skaldede detektiv, Dan Sommerdahl, og en speget kidnapning involverende en røveri- og voldsdømt fange, en fængselsbetjent og en mystisk blondine. Det er ikke altid lige sjovt at være Dan, selvom han er i Nice, kommer han selvfølgelig i alvorlig klemme, fordi han som sædvanlig stikker næsen så langt frem, at snudeskaftet er ved at knække.
Jensen har en sjov og underholdende historie om, hvordan en ellers ganske almindelig og ærlig mand ruineres af samvittighedsløse bankfolk, og hvordan han på sin helt egen måde forsøger at få noget retfærdighed ud af den økonomiske ruin, den glatte svindler af en bankdirektør hensætter ham i, da banken krakker.
De sidste to fortællinger er et par uhyggelige gysende sager om henholdsvis en terrorhandling i en lufthavn, og en om en brutal kvinde- og børnemishandler, som ender med en kniv i ryggen.
Liv for liv er seks velskrevne, spændende og underholdende noveller. Forfatterne har bestemt ikke taget historierne nederst i skuffen, så det er en let lille bog til at give noget spænding i de ledige stunder i sommerferien.
Du får god underholdning for en god gerning.
Forfattere: J. Adler-Olsen, E. Egholm, A. Grue, J.H. Jensen, Chr. Mørk, Thornbjerg & Øbro
238 sider
Politikens Forlag (& Dansk Flygtningehjælp)
Udg.: 20.06.2011
4 glober
Jan Vandall