Forlaget kalder Jens Kristian Lings’ litterære glansbilleder for en ny litterær genre, som kendetegnes ved at være virkelige erindringer skrevet ind i en konstrueret dagbog.

Og med Lings’ toer i serien af Litterære Glansbilleder sendes vi på en tidsrejse tilbage til årene 1953-59, hvor vi i selskab med en ung Jens Kristian blandt andet får fingrene dybt ned i den jyske landbrugsmuld, følger med i landsbyfolkets intriger og får indsigt i alle den unge mands drømme og tanker om stort og småt. Og ikke mindst i hans jagt efter kærligheden.

Lings er en begavet formidler, der formår at hive sine læsere ud af lænestolen og med til lige netop det rum og de mennesker, der beskrives. Således underholdes man samtidig med, at man på effektiv vis faktisk lærer en masse om, hvordan livet så ud for helt almindelige mennesker 50’ernes Danmark.

Litterære Glansbilleder 2 er helt klart værd at læse og står i sin helhed som en herlig samling af finurlige begivenheder, tankevækkende betragtninger og socialhistoriske indblik. At læse bogen sætter det moderne menneske i perspektiv og man mindes om, hvor utrolig meget der er sket såvel udenfor som indeni mennesker gennem de sidste 60-70 år.

Litterære Glansbilleder 2

Jens Kristian Kjeldgaard Lings

156 sider

Forlaget Reklamika

2017

Tea Stræde Spile