Ræs

Hip-serien er letlæste romaner til unge med læsevanskeligheder. Det er bøger der koncentrerer sig om aktuelle emner. I Ræs drejer det sig om Jack. Han balancerer lige på kanten af det kriminelle miljø. Politimand Lars har givet ham en chance mere. Det er helt fint, for Jack vil gerne være mekaniker, og så er det smart med en ren straffeattest. Jack vil også gerne score Sofie, og hun kommer ned til havnen, hvor der er ræs om aftenen. Der er masser af mennesker på havnen, politiet er der også, og situationen udvikler sig på den anden side af det lovlige, og pludseligt er Jack og Sofie en del af en biljagt. Det bliver natten, hvor Jack beslutter sig for, hvor han hører til.

Masser af morale, romanen er let læst, og samtidigt er der både spændingsbølger og nervepirrende situationer.

Natasja Erbillor

Ræs

76 sider

Straarup & Co

Hip 10

Udgivet: 13.08.2018

 

Lily og Rose

Lily er den nye pige i niende klasse, Rose bliver hendes sidekammerat. Rose har en mor der serverer hjemmebagte boller, når hun kommer hjem, og hun har en kat der snart skal have killinger. Lily på sin side har en grund til ikke at bryde sig om at komme hjem.

Mod Roses forventninger bliver de meget gode venner, og måske kan de hjælpe hinanden.

Teksten er let, men trods den korte tekst er der flere betydninger, som man med fordel kan forsøge at tolke.

Der er ikke den helt store nytænkning i nogen af romanerne, men de er underholdende nok til at trække læseren videre og udmærkede oplæg til debat og overvejelser om de tilværelser, vi ikke umiddelbart kan se.

Der er spørgeskemaer til begge romaner der kan hjælpe læseren til at overveje formål og baggrund.

Marie Duedahl

Lily og Rose

58 sider

Straarup & Co

Hip 5

Udgivet: 13.08.2018

Birte Strandby