Denne bog er annonceret som en kigge- og gå på opdagelses-bog for børn fra ca. to år.

Historiens omdrejningspunkt er seks kolonihaver, der hver rummer et problem, hvadenten det nu er muldvarper, for højt græs eller sten der ligger i vejen. Heldigvis kommer ham fra nummer seks så med løsningen i sin lastbil: En vandkande til den tørstige have, en tromle til muldvarpeskuddene (heldigvis ikke nogle af de barbariske muldvarpeaflivningsmetoder, der ellers findes i handelen), en græsslåmaskine og naturligvis en levende elefant til Putte.

Tekstmængden, der er anbragt i tale- og tænkebobler, er uhyre beskeden, men de store tosides tegninger siger også det hele. I øverste venstre hjørne er et billede af den ønsketing, der skal klare problemet for eksempel en vandkande. Der er dog lidt snyd her, da Putte forventer en bamse, og ud af lastbilen kommer så den levende elefant, der både kan trampe muldvarpeskuddene flade, sprøjte med vand, flytte store sten og bruges som sovedyr/madras, når Putte bliver træt.

Det er livlige billeder, og måske minder de en anelse om Ilona Wiklands tegninger, der har præget så mange af Astrid Lindgrens bøger. Der er stor detaljerigdom, og det er faktisk det mest underholdende, for eksempel en kat, der læser ‘Mus i verden’, to fugle på skateboard, og en muldvarp der spiller guitar. Alle bogens personer er meget glade, og begejstringen lyser især ud af dem, da elefanten gør sin entré.

For den eventuelle oplæser er arbejdsbyrden til at overse, og der er god mulighed for finde ting og sammenhænge i bogen. Sjov blanding af fantasi og realisme.

Lige noget for mig!
Tekst: Elin Bing
Illustrationer: Rasmus Bregnhøi
32 sider
Politikens Forlag
Birte Strandby