Så er det den tid på året, hvor vores håbefulde og meget unge mennesker starter deres skolegang. I serien om den lille pige Laura er vi nået til tolvte bind, og nu er det også Lauras tur til at begynde sin skolegang. Vi følges Laura da hun er henne på sin skole for at blive meldt ind og for at se, hvordan skolen egentlig ser ud. Senere er vi med hende til tjek hos lægen der skal se, hvor stor hun er blevet.
Efter en lang sommerferies venten når vi endelig frem til den første skoledag, og den bliver både spændende og fornøjelig. Laura har spændt ventet på at kunne bruge sin nye skoletaske til at gå rigtigt i skole med og hun har fyldt den med penalhus, blyanter, farvekridt, tegne- og malebøger, madkasse og alle mulige andre ting, hun kan få brug for i løbet af sin skoledag – f.eks. en lille bamse.
Henne i skolen får Laura sit skoleskema og nogle skolebøger og en rigtig sød lærerinde. Den første skoledag bliver en rigtig god oplevelse.
Laura starter i skole er en glad og optimistisk bog for børn til og med nulte klasse. Der er masser af illustrationer i en forholdsvis enkel streg og glade lyse farver. Bogen er i A-4 størrelse og siderne er udnyttet fuldt ud med tegninger som fylder enten en helside eller dækker en hel dobbeltside. tekstmængden er begrænset, men alligevel fyldestgørende og den danner en fin helhed sammen med tegningerne. For børnehavebørn er den en bekræftigelse på, at skolen er noget som man godt kan glæde sig til. Det er rent hurra, at nå frem til at begynde i skolen. For de børn der skal lige til at starte er den en god introduktion til den spændende og underholdende tid som venter dem. Tekstmængden er passende til oplæsning og der er masser at tale om både i tekst og billeder, så den er rigtig velegnet til at læses og kigges i – og tales om mange gange.
Konrad, der starter i skole i næste uge, er vildt begejstret, skulle jeg hilse og sige.
Forfatter: Liane Schneider
Ill.: Ewa Wenzel-Bürger
Oversættelse: Ulrikke Juul Bondo
32 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 24.04.2010
Jan Vandall (Konrads morfar)