Der er langt imellem børnebøger for børn over seks – otte år, hvor hovedkarakteren – eller en af dem – er et dyr. Kipling skrev et par stykker blandt andet Rikki-Tikki-Tavi, og Peter Nordahl har skrevet Den lille bitte søde gris og Thorstein Thomsen Hvordan grisene fik deres tryne, hvor hele (person?)galleriet er dyr.

I Larski slår alarm er hunden Larski en af de fire hovedkarakterer, og vi får endda et lille indblik i, hvordan sådan en polarhund tænker, når den nu både kan forudsige vejrkatastrofer og planlægge redningsaktioner.

De tre andre karakterer er to søskende, der er på juleferie med deres forældre, og Irene der har en mission.

De to søskende, Edwind og Adinde, er på juleferie på øen Schiermonnikoog. Frosten bliver hårdere end forventet, både færge og isbryder sidder fast i isen, og militæret må bringe nødforsyninger til det lille samfund. Edwind og Adinde finder en dagbog på færgen, der senere viser sig at tilhøre Irene.

På øen møder de Larski, der er en sød og venlig hund. Den bruger meget energi på at prøve at forklare de tungnemme mennesker, at katastrofen nærmer sig, og den ender med at lave en plan for at befri dyrene, så de også kan blive evakueret, da det bliver nødvendigt.

Irenes dagbog er ikke så spændende at læse, for den tilsyneladende skrevet i koder. Det viser sig, at det ikke er koder men oversigter over vejrforandringer de seneste 30 år, som Irenes morfar vil bruge for at overbevise myndighederne om eksistensen af klimaforandringerne. Irene har sin egen plan.

Hyppige stregtegninger bidrager til formidling af stemninger.

Frank & Vera Westerman

Illustreret af Martijn van der Linden

Oversat af Naja Møllmann-Ibsen

117 sider

Turbine

Børnebog

Birte Strandby