Lad de små børn komme til mig er Kjetil Trys debutroman. Det er en fin og gedigen krimidebut, med en uhyggelig og grusom historie om en vanvittig seriemorder. Han efterlader sine ofres indvolde, men ellers er der tilsyneladende ikke nogen linie i den måde, hvorpå han udvælger sine ofre.
Den gravide Mona Dyrberg kommer også til at spille en væsentlig rolle i den blodige historie. Det viser sig også, at en hjemløs mand for et år siden ufrivilligt fik skåret det ene ben af. En ukendt mand havde drukket ham skide fuld og skåret/savet benet af over knæet. Betjentene kan ikke finde hoved eller hale i de uhyggelige mord.
Morderjagten foregår over to hektiske uger, hvor vi kommer til at kende de tre kriminalfolk ganske godt. Halvvejs inde i bogen begynder man at få mistanke om, hvilken retning del hele bevæger sig, og det er virkelig sindsyg forbryder, vi begynder at få en tegning af. Politiarbejdet begynder at give pote, men politifolkene arbejder mod tiden. De håber, at de kan nå at forhindre de sidste mord på morderens liste, selvom det ikke ser ud til at kunne lykkes.
Det er en velskrevet krimi med passende makabre mord, men jeg synes, det er lige tidligt nok, man får greb om mysteriet. Det er dog en underholdende thriller med skingrende vanvid i lys lue. Fin weekenduhygge.
Lad de små børn komme til mig
Forfatter: Kjetil Try
Oversættelse: Morten Visby
367 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: Nov. 2012
4 glober
Jan Vandall