Sjette bind af spændingsserie for 9 – 12 årige med Athena og William i hovedrollerne.

Athenas mor har været forsvundet, men. pludseligt er Athena og hendes mor og far sammen igen på den græske ø Thera. Desværre bliver gensynsglæden kort. Athenas mor prøver at få far og datter til at flygte, men det når de ikke, før Athenas morfar dukker op sammen med en mand, som William og Athena betegner som voldspsykopaten. Athenas morfar er ikke helt den rare morfar, som han plejer at være sammen med Athena, men er pludselig klar til at skyde både svigersøn og barnebarn for at forfølge sine arkæologiske interesser.

Sammen skal de finde vej i labyrinten, voldspsykopaten med en pistol med Athenas hoved, så der ikke bliver vrøvl undervejs. Labyrinten har to indgange, og William og hans far tager den anden uset af morfaren og voldspsykopaten. Som i Indiana Jones-film Templets forbandelse møder William og hans far et loft der sænker sig og truer med at mase dem, mens Athena og morfarens selskab kommer til et sted, hvor den forkerte løsning af gåderne kan koste liv som i den tredje Indiana Jones-film: Det sidste korstog.

Athenas morfar slår enhver rekord som skurk og er desuden medlem af nazisternes Thuleselskab. Hans interesse i Athena skyldes evner, som hun kan have arvet fra sine formødre i Atlantis og som skal bruges for at få afsløret Atlantis’ gåde.

Fin, klassisk spænding for børn i lighed med Jules Vernes romaner. Søgen efter Atlantis er ikke et nyt projekt. Til gengæld er problematikken med en morderisk morfar ny i børnelitteraturen.

Kit A. Rasmussen

152 sider

Høst & Søn

Udgivet: 09.05.2014