Caroline er 29 år gammel. Havde ‘Kys din kæreste på rejsen’ været fra 1970, ville hun nok kun have været 19 år gammel, men tydeligvis er hovedpersoner i nutidens danske kærlighedsromaner blevet væsentligt ældre, end de var i 1970 eller i eventyrenes ungdom for den sags skyld. Måske er det rigtigt, at vi mangler nogle overgangsritualer, nu konfirmationen ikke længere er et skel mellem barndom og ungdom. Essensen er, at Caroline i en alder af 29 år leder efter manden i sit liv. Egentligt tror hun, at hun har fundet ham, men der er problemer. Han er hendes chef – litteraturredaktør på den landsdækkende avis, hvor hun er musikanmelder. Og så er han gift og har børn. Forholdet er absolut hemmeligt.

Vi er i coronaforåret 2020, og mange arbejdspladser og forretninger er ved at lukke ned. På redaktionen får de ansatte at vide at de skal arbejde hjemmefra. Det kunne være blevet fuldstændigt ulideligt for Caroline der samtidigt lander i en krise med sin hemmelige elsker. Men hun får en ny nabo og så braser hun ind i en mand, der er helt anderledes. Et menneske der ikke lader sig styre af andres forventninger.

Fra begyndelsen holder de en ærlig og sjov samtale, på sms, Facetime og på Snapchat. De er meget direkte. Deres dialoger er noget af det mest underholdende i romanen, og deres forhold bliver tættere dag for dag. Men så lyder rygtet, at der skal fyres folk på redaktionen, Carolines chef/elsker melder sig på banen igen, og Caroline får et tilbud hun ikke rigtigt kan afslå. 

Sød og let fortælling om kærlighed, karriere og kriser.

Kys din kæreste på rejsen

Pia Konstantin Berg

267 sider

Flamingo

Udgivet: Maj 2022

Birte Strandby