Thrilleren der er udråbt som den hurtigst sælgende debutroman nogensinde.

Rachel tager toget til London hver morgen, men det er ikke længere, fordi hun skal på arbejde. Hun har haft et godt job på et reklamebureau, men hun blev fyret. Hun har også haft et hus, og hun har været gift. Ingen af delene er længere indenfor rækkevidde. Nu er hun alkoholiseret og bor hos en veninde. Når hun er meget fuld, ringer hun til sin eksmand.

Toget kører forbi det kvarter, hun selv boede i engang, og hver dag ser hun det samme yngre par, og hun forestiller sig, at de er billedet på en lykkelig tilværelse.

En dag ser Rachel noget, der antyder at parret måske slet ikke er så lykkeligt, og dernæst forsvinder kvinden. Rachel prøver med sin egen let tågede Miss-Marple-version at komme tættere på hvad der viser sig at være en forbrydelse, men er selv mere involveret end omtalte Miss Marple nogensinde har været. Politiet opfatter hende både som vidne og mistænkt, og Rachel har et problem med hukommelsen. Hvorfor kom hun hjem med skrammer den aften kvinden forsvandt? Og har hun virkelig i en brandert truet sin eksmand med en golfkølle?

Synsvinklen skifter mellem Rachel og to andre kvinder, som Rachel har en del til fælles med. Thrilleren går roligt fremad, mens de virkelige forbrydelser langsomt afdækkes. Plotmæssigt kan man finde ligheder med filmene Twisted – Ashley Judd og Andy Garcia – og What Lies Beneath med Michelle Pfeiffer og Harrison Ford, og der er mulighed for at blive grebet af den dramatiske afslutning.

Kvinden i toget

Paula Hawkins

Oversat af Steffen Rayburn-Maarup

398 sider

Gyldendal

Udgivet: 24.09.2015