Joséphine og Iris er søstre. Iris har tilsyneladende fået alt: Succes, skønhed, et scoop af en ægtefælle, mens Joséphine oplever at hendes mand først mister sit job og siden tager til Afrika med en damefrisør for at arbejde med krokodilleopdræt, mens hun selv må arbejde hårdt for at forsørge sine to døtre. Hun forsker i det tolvte århundrede til undren og hån fra sin søsters side, men det lykkes hende at finde et vellønnet erhverv, så hun kan imødekomme døtrenes krav til tilværelsen. Iris har i stedet fået problemer, og for at redde sig lidt tiltrængt street credit annoncerer hun, at hun vil skrive en bog. Det bliver i stedet Joséphine der skriver bogen, hun får pengene og Iris får berømmelsen.

Iris og Joséphine er overbevisende karakterer, mens bogen i øvrigt vrimler med tegneserieagtige karakterer som søstrenes snobbede mor, der uafladeligt bliver omtalt som en tør pind af sin ægtefælles elskerinde. Elskerinden er selv en datter af folket med sans for overlevelse, og ægtefællen skønt grundlægger af en stor virksomhed er styret af sin hustru både privat og i hendes egenskab af bestyrelsesformand i virksomheden. Også veninderne er mere typer end personligheder, eksempelvis Shirley der er skotte og lidt royal og i øvrigt banker tre bøller, der antaster hende og Joséphine.

Bemærkelsesværdig er også den ualmindeligt giftige omgangsform Iris dyrker med sine veninder.
De kvindelige karakterer især Iris og Joséphine udvikler sig, men der er mange andre farverigt beskrevne skæbner.

Underholdningsniveauet er højt, handlingen afvekslende og bortset fra de sidste fem siders fortættede sentimentalitet, er det spændende og let læsning.

Kathrine Pancol

Oversat af Rikke Mai Pohl
644 sider
Bazar
Udgivet: 16.05.2012

Birte Strandby