Christiane Elsebeth Kofoed skriver i denne bog om, hvordan hun laver kreative værker sammen med sine dagplejebørn fra de er et til to år gamle. Det kræver en del forberedelse, men er værdifuldt blandt andet fordi det bibringer de små en følelse af mestring, det udvikler de sociale kompetencer, og i dette præcise tilfælde giver det dem også mulighed for at lade sig inspirere af årstiderne og naturen.

Bogen består hovedsageligt af fotos af børnenes værker og de unge kunstnere i færd med den kreative proces. Det er fine billeder, og man får et indtryk af Silje, der gerne vil smage på malingen og derfor arbejder med en sut i munden.

Her er værker med blomster, pynt til fastelavnstønder og påskeæg, og der bliver brugt karton, silkepapir, bark, pinde, blade og meget andet. Desuden er der behov for maling og for lim. I sidste del af bogen er der 12 sider med skabeloner af blandt andet blomster og katte – enkle og genkendelige – og der er en kalender, så man kan notere tiden for de relevante aktiviteter.

Her er også lidt om, hvordan man aktiverer børnene, hvad der virker, hvad der ikke virker og hvad man med fordel selv kan gøre klar, før børnene går i gang.

Det er en flot bog, og der er mange gode ideer, nogle af dem har man måske mødt før, hvis man tidligere har haft et barn i en kreativ børnehave eller skole. Blandt de større projekter finder man drager, men der er også helt lavpraktiske ting som at klistre papirstykker på karton.

Christiane Elsebeth Kofoed

Kreative ideer for 1-3 årige børn

68 sider

Trykværket

Udgivet: Maj 2018

Birte Strandby