Krimi der foregår i Århus, centrum for grov kriminalitet skal man tro Elsebeth Egholm og Inger Wolf

Christian er psykiater i Risskov med særlig interesse for seriemordere, han ryger hash og accepterer medicinering, fordi samfundet ikke har råd til at behandler for anden behandling. En aften får han en ny patient, en ung pige der med en motorsav har angrebet nogle træer med kragereder. Næste dag bliver han kontaktet af politiet, der har brug for hans seriemorderekspertise i forbindelse med et uhyggeligt mord: en tolvårig pige er blevet fundet dræbt i sine forældres garage. Liget var anbragt på forældrenes bil, og der var en levende krage i garagen. Christian er den eneste der forbinder de to, patienten og den døde pige, og næste morgen udskriver patienten sig og forsvinder.

Politiet og Christian går i krig med pigens familie og veninder. Det viser sig, at pigens storesøster også er forsvundet. Den tolvårige bliver ikke det sidste lig, og på et tidspunkt går seriemorderen ind i politiets egne rækker.

Det er ret uhyggelige mord, og der er flere skumle karakterer. Plottet viser sig at være ualmindeligt ondsindet og forhåbentligt langt fra realistisk. Til gengæld er der flere andre elementer, som gerne må være realistiske, politiets effektivitet – skønt de ikke når at stoppe den formodede seriemorder i tide – retsmedicinerens grundighed og Christians integritet. Christian er lidt fantastisk og får sin sag for, da han stifter nærmere bekendtskab med sin underboer, der er enlig mor og psykologistuderende.

Det er Inger Wolfs anden krimi med Christian i hovedrollen. Den næste imødeses med spænding.

Inger Wolf

Kragemanden

313 sider

People’s Press

Udgivet: 2017

Birte Strandby