Tror Descartes tog fejl af mig. Jeg er mest og bedst, når tanken er væk.

Vores jeg-fortæller i denne monolog om tvivl og tanker er med egne ord en halvgammel mand, der med stor omhu arbejder sig igennem en række spørgsmål til meningen med livet. Han gennemgår sit liv, sine forventninger og forkaster alt det der er afprøvet men ikke lykkedes, og det er en del. Nu vil han søge at ændre på tingene, være en anden udgave af sig selv:

Jeg vil også være på kanten.

Dybt forankret i det åbne vil jeg være barnlig og spontan.

Jeg vil turde at turde og have mod.

Ind i mellem kommer erkendelsen og spærrer for de store ambitioner:

Den største kriger er uden medaljer og ordner. Intet ridderkors. Jeg er også bange for heste.

Koro er fyldt med ordspil eksempelvis som dem med Else, der dukker op i tilværelse, børneværelse, allestedsnærværelse og venteværelse. Nogle er humoristiske, andre er mere filosofiske, og der er ganske mange referencer til filosoffer. Alt i alt er Koro ikke helt let tilgængelig, selv om der er gode muligheder for at genkende fortællerens kampe og opgivelse. 

Det poetiske dyrkes både i enkelte digte og i nogle af de mere raffinerede formuleringer, og dem kan man fint nyde, men generelt er det som om teksten fortrinsvis er skrevet til forfatteren selv, og måske er det ikke forundt alle læsere at kunne genkende eller hente brugbar inspiration i teksten.

Koro

En fortælling om frygtens vildspor og kærlighedens suverænitet

M.T. Ness

77 sider

Brændpunkt

Udgivet: 2022

Birte Strandby