Den nittende bog i Koldt Blod-serien for unge læsere

Laura er forsvundet. Hun har været væk i to dage, og hendes cykel er blevet fundet i skoven mellem hendes hjem og rideskolen. Politiet, hendes far og hendes veninder leder efter hende ude ved Johns rideskole, men finder kun hendes tørklæde. John fra rideskolen mener, at hans nabo Evald kan have noget med Lauras forsvinden at gøre, fordi Evald altid klager voldsomt over den trafik, der er til og fra rideskolen.

Evald er sær og hurtig til at true mennesker, der kommer ind på hans område, så Simone tør i hvert fald ikke gå over til hans gård, men Tobias og Oliver beslutter sig for at se nærmere på Evalds bopæl om aftenen. Det går ikke så godt. Evald står klar med sin bøsse, og han er ikke bange for at bruge den. Det lykkes Tobias at flygte og han når over til Johns hus, hvor der venter ham en overraskelse. Oliver derimod bliver tilbage hos Evald, og ham venter der også en overraskelse. Historien ender godt, og hvis man ikke er meget opmærksom undervejs, er der endnu en overraskelse i slutningen. Eller rettere: flere overraskelser der skubber til de forventninger, man måske har opbygget under læsningen.

Klart sprog, mange dialoger og korte sætninger gør romanen let læst, men det forhindrer ikke, at der opstår suspense, gys og rislen ned ad ryggen. Blandt andet da en hovedperson bliver truet med at få en finger skåret af, der skal bruges som pressionsmiddel i forbindelse med en kidnapping.

Imponerende indholdsrig med få virkemidler.

Jørn Jensen

72 sider

Alinea

Udgivet: 2011

Fra 10 år, Lix 16