Jimmy havde en ånde der kunne afsyre en dør og skræmme en rasende grizzlybjørn på flugt.

Efter 19 års ægteskab er der gået kedsommelighed i parforholdet, og Mette bliver skilt fra sin mand. Hun er fast besluttet på at få en kæreste og kaster sig med stor energi over mulighederne på dating.dk – angiveligt kræver det en god portion energi, hvis man skal gebærde sig i datingjunglen.

Mette er 48, slagfærdig og sjov, og det er ikke mindst på grund af Mettes humor og entusiasme, at bogen bliver en sjov læseoplevelse. Ellers kunne man synes, at der var lidt tragedie over alle de mennesker, der går og skuffer hinanden.

Principperne er enkle nok. Mette opretter en profil på dating.dk og chatter med dem, der reagerer – altså dem som hun ser som kærestemateriale. Efter en passende korrespondance aftales møde. For Mette bliver det til rigtigt mange tog- og bilture til Slagelse, Roskilde, Odense, Ringkøbing.

Den første date er en skuffelse, mest fordi manden har været uærlig i sin beskrivelse af sig selv. Tips til udfærdigelse af profiltekst: undlad at lyve om højde. Det bliver afsløret. 

Den anden date er god og hyggelig, men Mette kan ikke se den søde mand som potentiel kæreste. Hun forsikrer sig selv og sin læser om, at det ikke skyldes, at han i en moden alder er på SU, men det viser sig senere, at det går bedre med direktørtyperne, selv om et forhold til en jyde i autocamper holder ganske længe. Der er også den helt store og meget kortvarige forelskelse i en super tiltrækkende mand, og der er forhold der udvikler sig til venskab i stedet. I øvrigt er det påfaldende, at tre ud af fire mænd kommer for sent til det første møde. Mette kommer til gengæld til tiden hver gang.

Mettes yngste søn er meget kritisk, da han opdager, at hans mor dater, og det er en af flere grunde til, at hun holder lav profil og også undlader at udbasunere, at hun deltager i en fest for singler. Fest for singler lyder ikke særligt festligt, og det bliver da heller ikke vanedannende.

Ellers er ‘Knald på datingjunglen’ underholdende og informativ. Her er bud på tekster til profilen, og hvert kapitel slutter med et staldtip, som for eksempel: Uanset hvor ensom du er, og hvor meget du ønsker dig en kæreste, så må du for alt i verden ikke virke desperat.

Knald på datingjunglen

Mette Blume

300 sider

Brændpunkt

Udgivet: 2023

Birte Strandby