Hold billigferie i din yndlingslænestol og dyk ned i Frank Herberts utroligt spændende fremtidsunivers, så glemmer du alt om dårligt vejr og feriestress.

Sommerferien er ideel til de lange episke romaner, og Frank Herberts science-fiction-serie om planeten Klit (Dune) er perfekt til en rigtig lang slapperferie. På biblioteket kan du finde ca. 1000 sider Klit på dansk, men kan du læse historien på engelsk, er der over 5000 siders herlig læsning at dykke ned i.

Vi befinder os allerede meget langt ude i fremtiden, da sagaen om ørkenplaneten Klit tager sin begyndelse. Intergalaktiske rejser er almindelige, og selv døden kan overvindes ved at overføre psyke og hukommelse til nye kropskopier – hvis man har råd til det. Utallige beboede planeter og en mængde forskellige racer er samlede i store interstellare forbund, og i løbet af serien følger vi udviklingen gennem titusind år med skiftende styreformer, magtforhold og krige.

Jeg har altid været betaget af sf-genren, hvor man virkelig kan slippe fantasien løs og spå om både teknisk og menneskelig udvikling. Samtidig bliver nutiden diskuteret og dissekeret. Den teoretiske fremtid bliver brugt som spejl på nutidens forhold og hos Herbert er det hele med: Filosofi, politik, psykologi, religion, økologi, (umenneskelig) teknisk udvikling, fremmedhad osv.

Er du rigtig hardcore sf-freak er der yderligere fire bøger om Dune skrevet af Brian Herbert (Franks søn) og Kevin J. Anderson. To bøger om tiden før serien og to bøger, der afslutter sagaen. Den sidste kom i august 2007.

’Klit’, ’Profeten på Klit’ og ’Børnene på Klit

Forfatter: Frank Herbert

Jan Vandall