Pippi Langstrømpe kom aldrig rigtigt i skole, men helt så let slipper Vitello, Alfons Åberg og Villads fra Valby ikke. For slet ikke at tale om De tre Bukke Bruse, der oplever en chokerende dramatisk første skoledag. Det begynder ellers godt. De får en sød lærer, og de skal ikke lave noget der er alt for svært den første dag. Men så bliver de kaldt op til rektor. Det bliver noget værre noget, og politiet er også indblandet, men De tre Bukke Bruse klarer det fint.

Alfons Åberg står for normaliteten i denne lille eksklusive samling af børn der har første skoledag. Alfons er nemlig lidt som mange andre små drenge. Han er bekymret for første skoledag. Han opfører sig så eksemplarisk dagen før, at hans far også bliver lidt bekymret. Heldigvis kan far fortælle noget, der gør Alfons lidt mindre bekymret, og måske kan det der skolegang blive meget sjovt.

Katinka glæder sig til skolen, men hun har et problem: hendes mund taler helt af sig selv, uden at Katinka helt har styr på den. Hun kalder naboen for en skovl og læreren for en sutsko. Det er ikke så let at styre sin mund og sine ord.

Vitello på sin side går til opgaven med energi og tilegner sig både nye venner og nye bogstaver med forrygende hast, mens han underholder sin mor med alt det, han når at læse. Vitello er en sand overlever. Han overlever endda at holde en pige i hånden, selvom det er slemt klamt.

Man kan gå i skole på mange måder. Nogle gange er det en pligt, men derfor kan det godt blive sjovt alligevel, og som nutidens børn vil vide, så kan det aktive barn selv påvirke  skoledagen.

Godt at gense alle de små lømler og den lidt mere dydige Alfons. Her er noget at diskutere med førskolebarnet.

Klar Parat Skolestart

Historier om at starte i skole

Kim Fupz Aakeson, Ole Lund Kirkegaard, Gunilla Bergström, Dina Gellert, Lars Daneskov, Eva Eriksson, Niels Bo Bojesen, Anne Sofie Hammer, Bjørn F. Rørvik, Gry Moursund, Zarah Juul

166 sider

Gyldendal

Udgivet: 2022

Birte Strandby