Sandrilene, Torn, Trisana og Daja befinder sig forsat i Namorn som gæster hos kejserinde Berenene. Berenene pudser aktuelle ægteskabskandidater på Sandrilene, der dog umiddelbart er mest interesseret i kejserindens egen, midlertidige elsker.

De fire fostersøskende har deres kontroverser, men da Sandrilene pludselig fanges og indespærres af en forsmået tilbeder, der gerne vil have magt over hendes rigdomme, får de igen gang i de mentale forbindelser og befrier Sandrilene. Efter denne ubehagelige og fra kejserindens side utilsigtede demonstration af gæstfrihed beslutter de fire at tage hjem, men lige før afrejsen er Trisana udsat for et voldsomt fald, der kræver mindst en uges rekreation, før hun er klar til at rejse. Faldet skyldes ikke et uheld, og fronterne skærpes mellem de fire og Berenenes egne troldmænd. Kejserinden er magtfuld, men de fire er sammen næsten uovervindelige, blot skal de være enige om at forene kræfterne.

Billedet af hoffet og dets moralkodeks bliver stadigt tydeligere, og der er undervejs en diskussion af mænds uskrevne, besynderlige, men stadigt brugte ret til at røve deres kommende ægtefælle fra familien, og kejserinden kritiseres kraftigt for ikke at have forbudt denne mulighed for overgreb. En lidt mærkelig diskussion taget i betragtning, at de to regenter netop er kvinder der med selvfølgelighed og diskretion tager sig de elskere, de måtte ønske.

Men bortset fra kvindens status, der er afhængig af, hvordan den kommende ægtefælle gebærder sig, er der ikke mange paradokser i denne fantasyroman. I modsætning til Pierces tidligere romaner er målgruppen her ikke børn, men det er spørgsmålet, hvem den så henvender sig til. God spænding, men ikke de store udfordringer.

Tamora Pierce
Kejserindens vrede – Cirklen gendannes II
Oversat af Bjarne Skovlund
224 sider
Tellerup
Udgivet: 2008

Birte Strandby