De fire fostersøskende Sandrilene, Torn, Trisana og Daja mødes igen. De har ikke kommunikeret mentalt i lang tid, men de beslutter sammen at tage med Sandrilene til Namorn, hvor hun skal besøge sin godser og sin kusine, kejserinde Berenene.

Kejserinden Berenene er på sin side lidt ked af, at trådheksen Sandrilene ikke bare er en dum gås, der let kan bortgiftes. Kejserinden er venlig, men hun har sine spioner og sine muligheder ikke mindst hvad angår mental indtrængen i tankegangene. Og hoffet er en sand farvelade af spraglede personligheder og brogede intriger.

Udover passende intriger og personer med skurketilbøjeligheder handler det også om venskaber og om begyndende interesse for det modsatte køn i en eventyrverden, hvis moralkodeks ikke er meget anderledes, end det vi kender. Omend noget middelalderligt når det drejer sig om visse mænds valg af ægtefælle, som i tilfældet Gilda. Gilda er som mange andre kvinder blevet bortført, og kan kun slippe væk fra sit tvangsægteskab med royal eller magisk bistand.

Dialogerne er letløbende, der er et godt tempo i handlingen, og efterhånden bliver det lettere at finde rundt blandt de fremmedartede navne og begivenheder i dette stadigt mere gennemførte Cirkel-univers. Bogen er den 12. i rækken.

Der er er stadigt nye magiske overraskelser, eksempelvis er trådheksens evne til at trylle noget – et stormvejr for eksempel – ind i en tråd i den grad sublimeret, ligesom evnen også kan anvendes til at få fjenders påklædning til at falde fra hinanden, og de unge menneskers magiske evner er avancerede også i forhold til genren i det hele taget.

Kejserindens vilje
– Cirklen gendannes I
Forfatter:Tamora Pierce
Oversat af Bjarne Skovlund

226 sider
Tellerup.dk
Udgivet: 2008

Birte Strandby