Mathias Steen har nu leveret fortsættelsen til sin debutroman fra 2022, I mørket er alle katte grå.

Vi er igen på skønne, idylliske Tåsinge. Øen i det sydfynske har sine dystre mørke sider, mener Steen. Alle ved alt om alle, men taler ikke gerne om det. Og det var på Tåsinge Elvira Madigan og Sixten Sparre sluttede deres kærlighedseventyr med to pistolskud. Man kan jo aldrig vide, om den slags kan smitte.

Vi møder igen de fire, som har kendt hinanden siden  barndommen: Den hjemvendte soldat Martin, skolelæreren Anders, tømreren Rasmus og sygeplejersken Kasper.

De to sidstnævnte er forelsket i hinanden, i hemmelighed. For homofile findes ikke på Tåsinge.

Martin får barn med keramikeren Anne og forsøger halvhjertet at finde sig til rette som familiefar. Martin har fundet nogle skrifter på sit loft. De er skrevet af en afdød damefrisør. Indholdet hører vi ikke om. Alligevel antydes det, at Martin ønsker at efterleve, hvad den pågældende kvinde har givet udtryk for. Det forekommer noget tåget.

Mathias Steen viser god vilje til at forklare baggrunden for personernes problemer, som kan findes   i hændelser i fortiden.  Det virker ikke altid lysende klart.

Til gengæld leveres der en stærk afslutning. Det er beretningen om en grum begivenhed, de fire var involveret i, da de var børn, som blandt andet refererer til titlen.

Kat i flammer

Forfatter Mathias Steen

189 sider

Udkom oktober 2023

Forlaget Brændpunkt

Anmelder Bjarne Gregersen