Tredje og sidste bind i serien om Karoline, nyudklækket studine på vej til at blive voksen med de dertilhørende fordele og ulemper. Lyder det bekendt? Man kunne også kalde det en Bridget Jones for teenagere ikke mindst ihukommende samme Jones’ on/off forhold til en tiltrækkende Darcy – igen frit efter Austens Stolthed og Fordom. Så ny er historien ikke og slutningen heller ikke, men derfor kan den godt være underholdende, og det er den. Den kritiske nittenåriges udsyn giver et nuanceret, humoristisk og ikke altid lige venligt billede af omgivelserne – det går især udover forældre og påtrængende repræsentanter for det modsatte køn, der selvhøjtidligt fører sig frem som kæresteemner.

Et af de mere underholdende portrætter er af Karolines mor, der opfører sig som et levn fra ’68 med hang til hippiekultur, pinlige bemærkninger, dårligt timede besøg – da Karoline endelig har fået den udkårne på tomandshånd – og utidig indblanding i afkommets liv. For ikke at tale om at hun under megen tumult medbringer sin let aggressive kat, fornærmer Karolines papmor og i øvrigt har oprettet en datingprofil. Mere pinligt kan det næppe blive for teenageren.

Efter studentereksamen kommer Karoline ind på antropologistudiet, flytter til hovedstaden sammen med veninden Cille og slår op med sin kæreste Lasse. I stedet begynder hun at drømme om sin tidligere kæreste, Sylvester, der desværre er optaget. Midt i al sin kvide må hun opleve, at snart sagt alle omgivelser incl. forældre og veninder finder ny romantik. Det er svært at kapere, men som i enhver Bridget Jones/Stolthed og Fordom er der også en god slutning for Karoline.

Birgitte Rasmussen og Mette Honoré
Karoline på egne ben
192 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 12.10.2010
Birte Strandby