Balthasar og Dot har kendt hinanden, siden de var små. Deres forældre har sommerhuse ved siden af hinanden, og børnene har en fælles fantasiverden. Balthasar har en farm i Amerika, Dot holder får i Australien og med god samhandel får de udviklet hver deres lille imperium, der befinder sig på nogle kvadratmeter i sommerhusets baghave. De er altid sammen i ferierne, sover sammen og fantaserer sammen om livet i vildmarken og i fremtiden.

I denne ferie kommer Dot, netop som Balthasar skal holde en fest for sin klasse. Hun møder Nico, Balthasars ven, de andre kender hun ikke, og kun forventningen om at hun og Balthasar nok skal være en slags kærester, får hende til at glæde sig til aftenens fest. Balthasar er ikke helt som han plejer at være, og da hun forsøger at få ham tilbage til deres fælles fantasiland, reagerer han ikke som forventet. Det er der en forklaring på, og Dot må indse, at hun ganske vist var den, der for flere år siden besluttede, at de ikke kunne gifte sig, fordi hun ikke ville opgive sin australske farm for en ægtefælle med en gård i Amerika, men derfor er det alligevel en overraskelse, at Balthasar har fundet en kæreste. Dot får et kys til aftenens fest, men ikke fra Balthasar.

Næste dag klatrer hun op i blommetræet, hvorfra de holdt øje med pirater, og betragter deres fælles barndomsprojekt, der nu er tilgroet og afsluttet. Hvorpå hun klatrer ned og fortsætter livet.

Sød, lidt forudsigelig historie om fritvoksende barnefantasier og det triste ved at blive voksen.

Bodil Bredsdorff
Kaptajnen i blommetræet
84 sider
Høst & Søn
Udgivet: 2011
Birte Strandby