Så er vi nået til 3. bind af Weinreichs spændende fortælling om den blodtørstige pirat Kaptajn Blodskæg. I sidste bind forlod vi Robert netop som han var blevet sendt tilbage til nutiden og efterladt pigen Silva på den gamle pirat Træbens skib, der blev jagtet af den blodtørstige sørøver Escobar, som ville slå de to børn ihjel.
Hjemme i Sundby må Robert igen forsøge at klare sig mod Konrad der er gårdens tyran og ikke vil lade Robert lege nede i gården. Konrad mener at Robert er en nørd der bare skal have tæsk. Roberts stedfar Finn giver Robert et super skateboard, men den frygtsomme Robert er bange for at stå på det rullende bræt. Da Finn ser at Konrad truer Robert, udfordrer han på Roberts vegne Konrad til skateboardduel  den følgende uge.
Da Robert senere vender timeglasset bliver han sendt tilbage til Træbens skib i Caribien. De finder frem Dødningegrotten hvor der ligger en stor skat begravet, men en forræder sørger for at søgningen efter skatten ender i en katastrofe, og de bliver fanget af Blodskæg. Det hele bliver endnu værre, da Robert på sin næste tur hjem kommer til at ødelægge timeglasset og nu ikke kan komme tilbage til Caribien for at hjælpe Silva og Træben. Det eneste lille lyspunkt er at duellen med Konrad hjemme i Sundby udvikler sig så positivt, at Konrad efter skateboardkampen slutter fred med Robert.
Historien bliver desuden endnu mere indviklet, for det viser sig at den grumme og grusomme Blodskæg åbenbart er Roberts tip-tip-oldefar, og med det knuste timeglas er Robert strandet i Sundby og ude af stand til at redde Silva. Skal det hele ende med at Silva og Træben bliver myrdet?
‘Dødningegrotten’ er en sej og neglebidende fortsættelse af det herlige pirateventyr, men vi må endnu en gang bide tænderne sammen og håbe på et frelsende mirakel i næste bind, for det ser temmeligt sort ud for den stakkels Silva, og så hjælper det ikke spor at forholdene i Sundby bliver bedre for Robert.
Forfatter: Jacob Weinreich
100 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 02.06.2010
Jan Vandall