20 skitser med kaos – de fleste af dem om seksualitet og blodige mord. Eksempelvis skitserne Kellogg’s og La grand Mort. I den første dræber kvinden manden i forbindelse med et samleje. I La grand Mort er det omvendt: Elskeren dræber kvinden – i begge tilfælde er det bid i halspulsåren. I Elsk mig handler det også em et blodigt mord i den seng, der skulle have været rammen om en kærlighedsscene. Det er lidt morbidt med alle de blodige senge.

I Fodringstime forsøger en gammel kæreste at forføre den kvindelige hovedperson. Af en eller anden grund tænker hun på krokodiller og på de etiske regler der muligvis er i en zoologisk have for fodring af krokodiller med levende dyr, og af helt andre årsager finder han et sted ved søen, hvor de kan holde hyrdetime. Og så går det som det skal gå, når man kommer i nærheden af en aggressiv krokodille.

Skitserne er udmærket skrevet, men trods de mange ord om, hvad der foregår i hovedpersonernes indre, er der ingen logiske forklaringer på den afstumpethed, de udviser, undtagen måske i skitsen En klokkeblomsts fald – om et lille barns selvmord.

I ‘Giv mig sindsro’ der indledes af den allesteds forekommende serenity prayer, AAs indgangsbøn, er hovedpersonen ikke helt så afstumpet, så selv om kærligheden er til stede – i den let forvrængede udgave den nu forefindes – så slutter denne tekst med, at hovedpersonen udvandrer, og kvinden – undtagelsesvist – overlever.

Ellers er der ikke megen lykke at hente i tekstsamlingen, men derimod en sand ophobning af Baudelaire-ulykker, mord, død kærlighed og ingen kærlighed.

Anja Lykke Lindberg Christophersen

89 sider

mellemgaard

Udgivet: 25.02.2013

Birte Strandby