Denne bog har solgt mere end 100.000 eksemplarer på blot halvanden måned, og har ligget nummer et på Amazon længe. Man har tydeligvis ramt et stort behov i markedet.

Bogen er for børn og beregnet til oplæsning, især for børn, der ikke kan sove. Den er ment som en hjælp til at få barnet til at sove og handler om Kalle Kanin, der gerne vil sove. Det er en sød og anderledes bog, fordi den er skrevet direkte med henblik på dette og den voksne får anvisninger i, hvordan den bør læses op. Der er for eksempel enkle anvisninger til læsetempo, betoninger, samt hvor man gerne skal gabe og sige barnets navn. Anvisningerne er markeret ved fed skrift, kursiv og parenteser.

Der er tale om en super god bog med mærkelige ordsammensætninger og effekter. Der skrives både om historien og tales direkte til barnet, som nævnes ved at man sætter sit eget barns navn ind. Der er mange gentagelser, fx af ord som ”sove” og ”nu” og ”træt”. Dette kunne godt have betydet at historien blev helt vild mærkelig, men det er den ikke. Der er en god handling for mindre børn, jeg vil sige måske i alderen ca. 3-9 år og handlingen er godt båret frem af nogle super søde illustrationer.

Teknikkerne virker helt sikkert søvndyssende. Både for den som læser op og for den, der lytter. Der står i det vedlagte blad, at teknikkerne til at få barnet til at sove blandt andet er taget fra mindfulness og at forfatteren, som er adfærdsforsker og NLP Master Practioner har været tre år om at skrive bogen.

I mine øjne er det en slags visualisering/fantasirejse i bogform, mest af alt kan man vel kalde det hypnoterapi. Mindfulness er det ikke. Men kan det ikke også være lige meget, hvad det er, hvis bare det virker efter hensigten, er trygt og hyggeligt og ingen bivirkninger har?

Mange familier lider under søvnproblemer, som kan have vidtrækkende konsekvenser for hele familiens dagligdag, samt for barnets udvikling og læring. Småbørnsforældre bliver nedslidte og kommer i konflikter med hinanden og børnene, når børn ikke kan sove. Hvis denne bog kan gøre en positiv forskel for dette, så er det da bare med at få købt bogen og prøvet af om denne bog hjælper.

Carl-Johan Forssên Ehrlin

29 sider

Alvilda

2015