Ligger Jesus begravet i det nordlige Indien? Havde han kone og børn? Martigli går Dan Brown i bedene med dokumentation der synes at være funderet i virkeligheden.
Romanen foregår i 1497 og bugner af historiske personligheder, her er både Medicier og de tre gange Borgia: Lucrezia, Cesare og deres far, pave Alexander VI. Den anden bror er kun med kortvarigt, inden han dræbes af Cesare. En tibetansk munk, Ada Ta, har en rolle som begavet vejleder i lighed med den William af Baskerville har i Rosens navn.

I en verden af krig og intriger stræber sultanen i Istanbul efter fredelig sameksistens mellem jøder, muslimer og katolikker. For at fremme sagen, støtter han den tibetanske munk, Ada Ta, og ’fortælleren af Jesu historie’, Gua Li, på deres rejse til Rom, hvor de skal udbrede fortællingen om Jesus, der angiveligt har tilbragt 17 år i Tibet, og i øvrigt aldrig selv kaldte sig Guds søn. Det vil være katastrofalt for katolikkerne, hvis overbevisningen om at Jesus var et almindeligt menneske, når til Rom, så modstandere og tilhængere forsøger ihærdigt at gribe ind i rejseplanerne. De to tibetanere ledsages fra Istanbul af en dygtig tegner og opfinder, Leonardo fra Vinci, og senere får de hjælp fra krigeren Ferucchio, der er under pres, fordi hans kone er blevet bortført og ikke vil blive frigivet, før Ferucchio har udført sin mission.

Det er en spraglet og fantastisk historie tæt spækket med giftmord, visdomsord, meget vold og lidt kærlighed.
Det hidtil ukendte evangelium findes bagerst i bogen, hvor man også kan finde en liste over personerne.

Kætteren
Carlo A. Martigli

Oversat af Lorens Juul Madsen
448 sider
Cicero
Udgivet: 23.04.2013
Fås også som e-bog

Birte Strandby