På Himmelfjeld Hotel nær Lillehammer regerer Ingrid. Hun har haft en lang karriere som bjergbestiger, men efter en ulykkelig oplevelse i forbindelse med en lavine, er hun returneret til Norge for at overtage driften af sin mormors hotel.

Det er en kamp at køre et hotel. Der er hele tiden noget at slås med, en hotelkæde vil gerne købe hotellet, og Ingrid oplever særlige udfordringer, en oversvømmelse, svigtende strøm. Men nu nærmer julen sig, de ihærdige mennesker på hotellet gør klar til julefejring, Ingrids gode ven besøger hotellet sammen med en indflydelsesrig influencer, og der dukker uventet flere gæster op.

Marketingpraktikanten gør sig bemærket ved uden større helt at forsøge at få kokken med på sine begreber fra sociale medier, og oldfruens søn sørger for, at musene på hotellet også får mad. Man får et indtryk af livet på hotellet og i bygden, måske næsten for detaljeret. Der lægges flere gange op til, at nu skal hemmelighederne udveksles, men ellers er handlingen lidt længe undervejs.

Midt i Ingrids hektiske jagt på problemløsning indfinder hendes ekskæreste sig med et forslag, og Ingrids mormor beslutter sig for at røbe en ellers velbevaret hemmelighed om en mærkelig forsvinding, der fandt sted 60 år tidligere. Til gengæld for alle trængslerne afsluttes denne feel good roman  med en række af aha-oplevelser.

Jul på Himmelfjeld Hotel

Kjersti Herland Johnsen

Oversat af Anne Fægteborg

375 sider

Turbine

Udgivet: 19.10.2023

Birte Strandby