Politisk ukorrekt og ubehagelig for pædagoger

I Anemoneklassen på specialskolen i Sønderup går fire drenge, der ikke kan være andre steder. Undtagelsen er Nick der er fejlanbragt. Han har udviklet et sandt familiefarsyndrom, fordi hans mor er ulykkelig, efter at hans far har forladt dem. De andre drenge, Phillip, Ahmed og Jakub, har store vanskeligheder der giver sig udslag i ADHD- og autismerelaterede blandingssymptomer. Drengene har fem pædagoger og to lærere til at passe på sig, og forbruget af ritalin og sovemiddel er stort og nødvendigt.

Men det er ikke fortællingens pointe. Rumvæsener vil invadere jordkloden. Rumvæsenerne, klunk-morkerne, står for alt, hvad der er klamt, og så er de onde, maddikebefængte og har kampråbet: Død og nydelse. De har til hensigt at bekæmpe den svage menneskerace og undersøger indledningsvist psykiatriske patienter i Sønderup.

De gør klar til invasionen, som ikke forventes at give problemer, indtil deres leder i nogle tegneserier falder over begrebet superhelte. Det får ham til at tøve og beslutte, at de skal udvide undersøgelserne til også at omfatte nogle unge jordboere, hvorefter de indfanger Anemoneklassen med pædagoger og det hele. Og her bør sarte pædagoger så ikke læse længere, men børnene slipper fri og går til modangreb. Det, der gav dem problemer i skolen, viser sig at være såre effektive våben i kampen mod klunk-morkerne. Så nu ved vi, hvem det er vi skal takke for jordens og menneskehedens fortsatte beståen.

Der er masser af humor, og der er også en del ubehageligheder. Sort/hvide tegninger viser de lede klunk-morkere, og hvor meget de unge hovedpersoner ligner helte.

Jordens største helte – Specialklassen I

Jacob Kokkedal

Illustrationer af Peter Nielsen

167 sider

Forlaget Facet

Udgivet: 14.01.2015

Lixtal: 32

Målgruppe: 11 – 14 år

Birte Strandby