Denne roman, en Barbara Cartland-kloning anno 2009, der er solgt i 100.000 eksemplarer i Sverige, er en beretning om Jenny, der brat svigtes af sin kæreste og sin bedste veninde, hvorefter hun tager til Stockholm i håb om helt at blive væk.

Hun får job i et ejendomsmæglerfirma, der ejes af en spændende mand med en hysterisk latter, og hun flytter senere ind hos bossens bror og dennes ægtemand. Det går fremad og fremad, Jenny er en fantastisk arbejdskraft. Blandt andet fordi hun gerne vil arbejde mest muligt, så hun kan glemme såvel kærestens svigt som sin miserable barndom. Senere tvinges hun tilbage til den by, hun kom fra, og fremtiden byder herefter på valget mellem den tidligere kæreste og den spændende chef.

Der er mange detaljer, eksempelvis indeholdes de fleste af Jennys måltider, det er småt med nyskabelser, og det bliver efterhånden ulideligt at høre om, hvor dygtig og vellykket Jenny er til trods for barndommens traume.

Synsvinklen er Jennys, men fortælleren alvidende, og stilen i øvrigt jævnt upersonlig:

Han fik hende til at tisse i bukserne af rædsel. Og så var han bare enormt ubehagelig.

Bortset fra den ene halvdel af det homoseksuelle ægtepar, der fremstilles stereotypt med mange udbrud: ’Darling’– ’Jamen, søde ven …’ og løse håndled, er der ikke nuancer i karakterernes sprog, og kun chefens tilbøjelighed til at drikke for meget til julefrokosten og Jennys umådelige dydighed, forlener personerne med særlige kendetegn. Det er triviallitteratur som vi kendte den i gamle dage, og måske er det grunden til, at den har solgt så godt i Sverige?

Forfatter: Denise Rudberg
Oversat af Kirstine Ersbøll Meyhoff

360 sider
People’s Press

Udgivet: 27.08.2009

Birte Strandby