Frej er venner med Patrick, som han har kendt siden børnehaven. Sammen begynder de opdagelsen af egen seksualitet, og skønt Frej er forelsket i Cat fra klassen, bliver han i tvivl om, han nu alligevel skulle være bøsse.

En dag dør Patricks far, og Patrick forandrer sig. En ny dreng begynder i klassen. og skønt Patrick tydeligvis ikke kan lide ham, begynder Frej at lege med den nye dreng, Alexander. Det viser sig, at Alexander kan skaffe kanonslag, og så bliver Patrick alligevel interesseret, og inden længe får de handlet kanonslag med drengene fra niende klasse. Desværre smutter det med leveringen, så det lykkes ikke knægtene at få fat i kanonslagene. Til gengæld får de brugt en del af de forudbetalte penge, hvorfor miljøet bliver hedt i dagene efter den udeblevne levering af kanonslag, ikke mindst da pengene forsvinder. Alexander får bank, Frej har mareridt om natten og lider af forfølgelsesvanvid om dagen. Til slut viser det sig, hvem der har taget pengene, og Frej mister et venskab, dropper et andet og bliver kærester med Cat.

Bogens tema minder en del om temaet i Bjarne Reuters roman Zappa fra 1977, filmatiseret 1983, om pubertet, magt og magtkampe i en lille gruppe, hvor hver enkelt slås med usikkerheden på vej til de voksnes verden, og som Bjørn i Zappa får Frej en del eksempler på svigt og dumhed med i sin videre tilværelse.

Angiveligt en børnebog, sproget er enkelt, illustrationerne nærmest surrealistiske, mens indholdet der afsluttes med sex og øl for begyndere, måske foretrækkes udsat et par år set fra forældrevinkel.

Mads Heinesen
Jeg er modig – indtil bladene en dag forsvinder
Illustreret af Lars Vegas Hansen
96 sider
Høst & Søn
Udgivet: 23.08.2011
Målgruppe: 10+

Birte Strandby