Ny krimiserie med Embla Nyström som hovedperson ansat i kriminalpolitiet.

Embla deltager i den årlige elgjagt på sin hjemegn. De fleste af deltagerne er gamle kendinge, men en tidligere beboer på egnen er kommet tilbage til den fædrene gård for at være med. Han hedder Peter, han er forførende tiltrækkende og genstand for Emblas store interesse, selvom der er flere mystiske ting ved ham.

Et par dage inde i jagten forsvinder to af jagtdeltagerne. Den ene bliver fundet død, og Embla må opgive sin ferie for at undersøge dødsfaldet, der viser sig at være mord. Den anden jagtdeltager finder de ikke lige med det samme.

Mordet har angiveligt forbindelse til en pige, der forsvandt for tredive år siden under mystiske omstændigheder.

Her kan man tale om en hyggekrimi, der går frem i roligt tempo med små afsløringer og overvejelser hos de tilstedeværende politifolk. Den store afsløring kommer først sent, da Embla utilsigtet udfordrer morderen, der ender med at true hende på liv og helbred.

Embla er sympatisk men forudsigelig, og man har en ide om hvem morderen er relativt tidligt i krimien. Det gør nu ikke noget, man kan sagtens nyde den langsomme opklaring med karakteristik af personerne undervejs, ligesom vi får interessante glimt af Emblas fortid, der også omfatter en forsvinding og en skidt fyr, der sikkert vil dukke op i en senere krimi i denne serie.

Et irritationsmoment kan dog være forfatterens begejstring for hele tiden at oplyse læseren om, hvilke biler de forskellige karakterer kører rundt i. Det virker på ingen måde vedkommende og bliver ret uinteressant.

Jagtmark

Helen Tursten

Oversat af Charlotte A. E. Glahn

288 sider

Lindhardt og Ringhof

Udgivet: 17.03.2015

Birte Strandby