Ungdomskrimi

Hvad sker der, når en opfindsom børnebogsforfatter og en forfatter af barske ungdomsromaner slår sig sammen?

Svar: Der sker en hel del, og skønt vi har oplevet rammerne før, så er der så mange nye ideer og så meget gang i den, at man får pulsen op især hen mod slutningen.

Anton er begyndt på gymnasiet, men opdager hurtigt, at han ikke er helt klar til det. Hans forældre beslutter sig for at sende ham til Argentina i seks måneder, så han der kan få lejlighed til at gå i skole og træffe sin farfars gren af familien. Antons farfar er født i Argentina, men nu bor han på plejehjem i Danmark og er dement. Trods demensen giver han Anton en betydningsfuld cigarkasse med et billede og nogle andre småting, som han skal tage med til Argentina.

Anton skal bo hos Ana Maria der er hans farfars lidt yngre kusine, og efter et foruroligende flyskifte i Buenos Aires har han ikke store forventninger til det næste halve år. Men det ændrer sig. Ana Maria er en hjertevarm kvinde, og hun har allerede arrangeret selskab i form af Antons kommende klassekammerat, Miguel, og hans tiltrækkende søster, Guada.

Til sin egen overraskelse får Anton en rigtig god begyndelse på sit ophold. Han bliver endda inviteret til middag hos en af de meget rige og toneangivende familier i området, og det varer lidt, inden han opdager, at der er bagtanker. Han opdager også, at der var noget lusk med hans farfars afrejse fra Argentina, at indholdet i cigarkassen har en særlig betydning, og at han forresten er ved at forelske sig i Guada.

Det er hyggeligt, lidt romantisk og spændende, indtil det brat holder op med at være hyggeligt og i stedet bliver nervepirrende og rigeligt spændende.

God fortælling af den type man gerne napper i et stræk – og til gengæld trækker lidt ud for at den ikke skal slutte for tidligt.

Mon der kommer en fortsættelse?

Jagten på nazisternes guld

Anne Sofie Hammer og Lise Bidstrup

237 sider

Gyldendal

Udgivet: 17.04.2020

Birte Strandby