Letlæsningsbog til de 10 – 12-årige

Selma er målmand på fodboldholdet BFK, Bjørnenes Fodboldklub, og hun har et klart vindergen:

Når jeg har trøjen på, bliver jeg ekstra stærk, ekstra modig og ekstra hurtig.

Men selv en determineret ung dame kan komme i vanskeligheder. Hun er blevet lidt betaget af Esmeralda fra sommerlejren, og Esmeralda viser sig at være angriber på det fodboldhold BFK skal kæmpe mod til den næste kamp. Selmas motto er ellers – som bogens titel: Ingen kan score på mig, men måske kan det alligevel gå galt, selv om Selma præsterer en feberredning i første halvleg?

Teksten er holdt i en smal spalte med plads til seks – otte ord, og skriften er stor. Sætningerne er ret korte, og der er ikke så mange lange ord.

Selma beretter selv om sin begyndende forelskelse, sin lillebror der ikke har så mange venner og sin begejstring for fodbolden. Det essentielle er naturligvis følelserne for Esmeralda der har grønne øjne, som mosset på fjeldet, og er en fantastisk fodboldspiller. Men også selve fodboldspillet, forsvar og angreb, spænding og tempo, formidles med entusiasme.

I en relativt enkel fortælling præsenteres tweenagerens op- og nedture, usikkerhed og arrogance. Det er relativt nyt, at hovedpersonen forelsker sig i en af eget køn, men man kan også opleve det i danske bøger som eksempelvis Wonderboy af Angel T. Kirkegaard og Body Tactics af Bente Clod, der begge er rettet mod en lidt ældre målgruppe.

Ingen kan score på mig

Annelie Drewsen

Oversat af Lisette Agerbo Holm

48 sider

Straarup & Co.

Udgivet: 2017

Birte Strandby