Teenageren Morgan er okkult konsulent i MI9, Metaphysical Intelligence Service, som hører ind under efterretningstjenesten Secret Intelligence Service. Morgan har speciale i dæmonologi og er ekspert i at bekæmpe dæmoner.
Det er bestemt ikke helt ufarligt at være dæmonjæger, og Morgan må ofte sætte livet og sin psykiske sundhed på spil. Det er nemt at blive vanvittig eller miste livet i jagten på de mange gespenster i den okkulte verden.
Denne gang kommer Morgan op imod en ond heks, Hervor, som narrer Morgan til at vække den for 1000 år siden begravede vikingehøvding Argantyrs spøgelse. Hervor vil have fat på Argantyrs sagnomspundne, magiske sværd Tyrfing, der er smedet af bjergdværge. Det smukke sværd kan aldrig miste sin skarphed og aldrig fejle sit mål, og det har desuden den forbandelse, at det aldrig kan blive trukket af skeden uden at kræve mindst et menneskeliv.
Hervor overmander Morgan og stjæler det magiske og livsfarlige Tyrfing, så nu må Morgan på jagt efter Hervor ag sværdet, inden den onde heks får lavet ulykker.
Det bliver selvfølgelig en farlig jagt. Morgan må tygge røde fluesvampe og begive sig til ildhelvedet Muspelhein, en rejse som har store chancer for at ende med døden, og Morgan må bruge alle sine evner og sin klogskab for at slippe godt fra denne rejse.
Infernus er en spændende fantasy serie med en læsesværhedsgrad passende til de 9 – 12-årige med spredte sorthvide tuschtegninger, som passer fint til teksten.
Infernus 2 – Angantyrs sværd
Forfatter: Benni Bødker
Ill.: Simon Bukhave
92 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 21.09.2012
4 glober
Jan Vandall