Dan Brown er en imponerende forfatter. Ikke vordende nobelpristager men han i stand til at skrue en spændingsroman sammen, så man får en hektisk og berigende oplevelse. Og det handler aldrig kun om et lille diamanttyveri eller et røveri. Nej, det handler om verdensfred og magt og i dette tilfælde om verdens sundhed. Professor Langdon fra Da Vinci mysteriet og Engle og Dæmoner står for opklaringen, og sammen med ham er en ung dame med en IQ på 208. Andre karakterer er direktøren for WHO, en forsker med en vision og en mand der mod betaling orkestrerer hemmelige identiteter, særlige aftaler og mord.

Robert Langdon vågner op på et sygehus i Firenze. Han er blevet skudt i hovedet, han kan ikke huske, hvad der er sket, og han har fået kraftigt smertestillende midler, uden at det forhindrer, at han er i en enestående form, som James Bond ville misunde ham. Da det viser sig, dels at han uforvarende er kommet i besiddelse af en eftertragtet genstand med en mystisk gåde, og dels at han er truet på livet, flygter han fra sygehuset sammen med en læge, Sienna.

En forsker har forudsagt menneskehedens undergang på grund af overbefolkning og deraf følgende belastning af de fælles ressourcer. Og nu viser det sig, at samme mand står bag en plan, der skal udrydde en del af jordens befolkning, som pesten gjorde det i middelalderen. Langdon og Sienna forfølger sagen, mens de selv forfølges af både statslige myndigheder og kriminelle organisationer.

Når den ikke står på spændingsbølger, der ruller tæt gennem romanen, et kapløb med genetisk terrorisme, og et produkt, der avanceret har lagt afstand til genteknologiens mørke middelalder, så belæres læseren om Dantes helvede, Botticelli og Michelangelo og der er rundvisning i Firenze – både de steder turisterne kommer, og dem som de ikke får at se. Til sidst ender vi i en kloak i Istanbul med en ond løsning på verdens problemer.

Dan Brown

Oversat af Mich Vraa

495 sider

Hr. Ferdinand

Udgivet: 14.05.2013